Warning: Use of undefined constant Funny_photos_TITLE - assumed 'Funny_photos_TITLE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/funny-photos/funny-photos.php on line 11

Warning: Use of undefined constant Funny_photos_URL_RSS_DEFAULT - assumed 'Funny_photos_URL_RSS_DEFAULT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/funny-photos/funny-photos.php on line 12

Warning: Use of undefined constant Funny_photos_MAX_SHOWN_content - assumed 'Funny_photos_MAX_SHOWN_content' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/funny-photos/funny-photos.php on line 13

Warning: Use of undefined constant Funny_photos_width_SHOWN_content - assumed 'Funny_photos_width_SHOWN_content' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/funny-photos/funny-photos.php on line 14

Warning: Use of undefined constant Funny_photos_MAX_SHOWN_widg - assumed 'Funny_photos_MAX_SHOWN_widg' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/funny-photos/funny-photos.php on line 15

Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/google-maps-ready/config.php on line 3

Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /wp-content/plugins/google-maps-ready/config.php on line 6
Kurs 3: Ultrasonografia układu mięśniowo-szkieletowego – kurs doskonalący ( 3-4.12.2016) | USG Warszawa

Kurs 3: Ultrasonografia układu mięśniowo-szkieletowego – kurs doskonalący ( 3-4.12.2016)

1,200.00 

NZOZ ARNICA TOMASZ POBOŻY

 firma wpisana do rejestru podmiotów prowadzących kształcenie Okręgowej Rady Lekarskiej w Warszawie pod numerem 68-000435-001-0001 zaprasza: ortopedów     lekarzy rehabilitacji        radiologów        reumatologów     pozostałych zainteresowanych na praktyczny, intensywny kurs:

Ultrasonografia układu mięśniowo-szkieletowego – kurs doskonalący

Cel:  Praktyczna znajomość wykonywania badań USG w obrębie układu mięśniowo-szkieletowego (18 punktów edukacyjnych)

Kierownik naukowy: – Specjalista II stopnia w dziedzinie Ortopedii i  Traumatologii Narządu Ruchu, biegły w przeprowadzaniu i analizie wyników badań USG układu mięśniowo-szkieletowego

Miejsce NZOZ Arnica Adam Olszewski i Wspólnik Spółka Jawna 06-400 Ciechanów, ul. Armii Krajowej 18A 

Termin kursu: 3-4.12.2016

Koszt udziału w kursie:  1200 zł

Zapisy i kontakt: tel.: 787 680 963;

e-mail: kontakt@zawszewruchu.pl

Brak w magazynie

Opis

NZOZ ARNICA TOMASZ POBOŻY

 firma wpisana do rejestru podmiotów prowadzących kształcenie Okręgowej Rady Lekarskiej w Warszawie pod numerem 68-000435-001-0001 zaprasza:

ortopedów     lekarzy rehabilitacji        radiologów        reumatologów     pozostałych zainteresowanych na praktyczny, intensywny kurs:

Kurs 3:  Ultrasonografia układu mięśniowo-szkieletowego – kurs doskonalący

Cel:  Praktyczna znajomość wykonywania badań USG w obrębie układu mięśniowo-szkieletowego (14 punktów edukacyjnych)

Kierownik naukowy:  dr Tomasz Poboży– Specjalista II stopnia w dziedzinie Ortopedii i  Traumatologii Narządu Ruchu, biegły w przeprowadzaniu i analizie wyników badań USG układu mięśniowo-szkieletowego

Miejsce NZOZ Arnica Adam Olszewski i Wspólnik Spółka Jawna 06-400 Ciechanów, ul. Armii Krajowej 18A 

Termin kursu: 3-4.12.2016

Koszt udziału w kursie:  1200 zł

Zapisy i kontakt: tel.: 787 680 963;

e-mail: kontakt@zawszewruchu.pl

PROGRAM SZCZEGÓŁOWY KSZTAŁCENIA

Kurs 3: Ultrasonografia układu mięśniowo-szkieletowego – kurs doskonalący

PROGRAM KURSU (czas zajęć dydaktycznych – 18 godzin, cena dla uczestnika 1200 zł)

DZIEŃ PIERWSZY

09.55  Przywitanie uczestników, przedstawienie kadry dydaktycznej – 5 min

10.00  Omówienie techniki i prezentacja badania stawów: ramiennego, łokciowego, nadgarstka i ręki, stawu biodrowego, kolanowego, skokowego i stopy – 90 min

11.30  Seminarium – zasady opisywania badań – 30 min

12.00  Przerwa kawowa – 15 min

12.15  Zajęcia praktyczne (obserwacja badań wykonywanych na żywo przez prowadzącego) – 150 min

14.45  Obiad –  45 min

15.30  Zajęcia praktyczne (uczestnicy badają pacjentów, wiedząc wcześniej jakie patologie ma dany pacjent) – 240 min

19.30  Kolacja

DZIEŃ DRUGI

7.30    Śniadanie (dla osób nocujących)

8.00    Wątpliwości – seminarium, podczas którego uczestnicy zgładzają co sprawia im największe trudności, a prowadzący próbuje pomóc rozwiązać problemy  – 60 min

9.00    Trudne elementy badania – 60 min

10.00 Zajęcia praktyczne – obserwacja badań wykonywanych przez prowadzącego – 120 min

 

12.00  Przerwa kawowa – 15 min

12.15  Zajęcia praktyczne – badanie pacjentów przez uczestników pod nadzorem prowadzącego – 150 min

14.45  Obiad – 45 min

15.30  Zajęcia praktyczne – 180 min

18.30  Egzamin praktyczny – 60 min

19.30  Zakończenie kursu, rozdanie zaświadczeń

 

Dodaj komentarz

Translate »